حقوق یکی از محبوبترین رشتههای دانشگاهی است و بسیاری از دانشآموزان دوست دارند قاضی، دادستان و وکیل شوند. شکلگیری روابط اجتماعی و اقتصادی بین افراد، از قدیم تا اکنون وجود قوانین و ضوابطی تحت عنوان علم حقوق را ملزم کرده است. رفته رفته با گسترش تمدنها و ارتباط بین جوامع مختلف، علم حقوق نیز در در شاخههای متعدد توسعه پیدا کرد.
علم حقوق با مسائل مربوط به جامعه شناسی، علوم فلسفی و همچنین روانشناسی مرتبط است. هدف اصلی از ایجاد این رشته پرورش متخصصانی مجرب و کارآمد است که بتوانند در زمینه هایی از جمله قضاوت، وکالت، دادستانی، مشاور حقوقی به فعالیت بپردازند.
علت محبوبیت این رشته بازار کار، درآمد و جایگاه اجتماعی فارغ التحصیلان این رشته می باشد.
رشته حقوق به مطالعه حقوق عمومی و خصوصی میپردازد و زمینه مطالعاتی و کاری آن بسیار گسترده است. هدف اصلی از ایجاد رشته حقوق، پرورش افرادی متخصص، مجرب و کارآمد در زمینههای مختلفی مانند وکالت، قضاوت، دادستان و مشاور حقوقی است. حقوق مجموعه قوانین و قواعدی است که در قالب یک قانون یا رویه از طرف دولت جهت تنظیم رفتار جمعی و حفظ و اجرای عدالت طراحی میشود.
علمی که به تحلیل و بررسی سیر تحول قواعد حقوقی میپردازد؛ علم حقوق است. قانون اساسی، نظام حقوقی هر کشور را شکل میدهد و بر اساس آن است که تصمیمگیری بر رفتار حقوقی انجام میگیرد. یک نوع تقسیمبندی دیگر رشته حقوق نیز از نظر قلمرو اجرایی است که به دو بخش حقوق داخلی و حقوق بینالملل تقسیم میشود.
توانایی های لازم برای رشته حقوق
برای اینکه در هر رشتهای احساس آرامش کنید و از شغل خود لذت ببرید، قطعا باید تواناییها و مهارتهای مختلفی داشته باشید یا آنها را در خود پرورش دهید تبدیل شدن به یک حقوقدان فقط با گذراندن تعدادی واحد دانشگاهی و گرفتن لیسانس و فوق لیسانس امکانپذیر نیست مثل رشته های دیگر.
یک حقوقدان با مشکلات حقوقی بین افراد یا مسائل مهم سیاسی سر و کار دارد. بنابراین نیازمند توانمندیهای مختلفی از جمله موارد زیر است:
جسارت
فن بیان و سخنوری
اعتماد به نفس بالا
قدرت تحمل و صبوری
نا امید نشدن از شکست
شجاعت
دقت بالا و توجه به جزئیات
روحیه کنجکاو و جستجوگر
پشتکار بالا در مطالعه و کار
توانایی اثر گذاری روی افراد با کلام و رفتار
قدرت استدلال بالا
مهارت تحلیل کردن
مهارت تفسیر مسائل