چگونگی الحاق افغانستان به سازمان تجارت جهانی

دولت جمهوری اسلامی افغانستان درخواست عضویت خود در سازمان تجارت جهانی را در نوامبر 2004 به این سازمان ارائه کرد. این درخواست رسمی پس از درخواست اولیۀ عضویت که توسط دولت انتقالی جمهوری اسلامی افغانستان انجام شد، صورت گرفت. بر این اساس، در تاریخ 13 دسامبر 2004، شورای عمومی سازمان تصمیم گرفت که کمیتۀ کاری را جهت بررسی درخواست عضویت افغانستان در این سازمان را بر اساس توافق‌نامه 7 مراکش ایجاد نماید.

پس از درخواست رسمی دولت اسلامی افغانستان جهت عضویت در این سازمان، جلسه‌های متعددی توسط کمیتۀ کاری تشکیل شده برای افغانستان، برای بررسی عضویت این کشور بین مسئولان این سازمان و مقامات افغانستان برگزار گردید و همچنین نامه نگاری‌های متعددی جهت پاسخ به سؤالات مسئولان سازمان صورت گرفت.

این کمیتۀ کاری در تاریخ‌های 31 جنهوری 2011، 18 جون 2012، 7 دسامبر 2013، 25 جولای 2013، و 11 نوامبر 2015 برگزار شد. در نهایت در تاریخ 11 نوامبر، این کمیتۀ کاری بستۀ عضویت افغانستان در این سازمان را تأیید کردند که این بسته در دهمین کنفرانس وزرای سازمان که در دسامبر 2015 و در کشور نایروبی برگزار گردید، مورد تأیید سازمان قرار گرفت.

در 29 جون 2016 افغانستان به حیث صد و شصت و چهارمین عضو سازمان تجارت جهانی و دهمین کشور « کمتر توسعه یافته » که به این سازمان راه یافته، لقب گرفت. پس از عضویت و در روزهای 11 الی 14 جولای 2016، نشستی در شهر بانکوک تایلند با حضور مقامات افغانستان و هم‌چنین مقامات سازمان تجارت جهانی و سازمان ملل، جهت بررسی سیاست های افغانستان پس از  عضویت برگزار شد. در این نشست افغانستان اعلام کرد که مهم‌ترین اولویت این کشور پس از عضویت در این سازمان، جذب سرمایه‌گذاران خارجی و هم‌چنین افزایش صادرات و ساختن زیر ساخت‌های لازم جهت شرکت در تجارت بین‌المللی است.

ارسال یک نظر

جدیدتر قدیمی تر